Održan godišnji sastanak organizatora Prvenstva u gradnji suhozida.

Datum objave: 8. prosinca, 2021.

Dionici Suhozidnog susreta susreli su se na radnom sastanku u Biogradu, 30.listopada u organizaciji udruge Dragodid te domaćina PP Vranskog jezera. Glavni cilj sastanka bio je analiza dosadašnjih Prvenstava u gradnji suhozida te planiranje provedbe i organizacije budućih susreta.

Sastanku su prisustvovali organizatori prošlih susreta: iz Garduna Damir Banić, Danja Lakić Budimir, Ivan Bašić i Josip Ćapin iz Vodica (Srime) i Šibenika Meri Krnić i Jadran Kale, predstavnici udruge Dragodid Julia Bakota Švencbir, Mislav Tovarac i Filip Šrajer, iz Parka prirode Vransko jezero Norma Fressel te predstavnici udruge Argonauta Sanja Kovačev i Ive Šikić Bažokić.

Provedena je analiza budućih prvenstava putem upitnika i otvorene rasprave, u kojoj su dionici iznijeli svoje viđenje budućih suhozidnih susreta te je donesen okvirni plan za ubuduće. Za 2022. godinu planira se održavanje Prvenstva u gradnji suhozida na Cresu, a točan termin događanja definirat će se početkom godine.

Veselimo se nastavku rada na području promicanja tradicijske suhozidne gradnje, kako aktivnostima u smjeru nastavka Suhozidnih susreta, tako i provedbi lokalnih akcija i projekata usmjerenih na navedeni cilj.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island