Poziv svim osnovnim i srednjim školama: Škare u ruke!.

Datum objave: 14. prosinca, 2021.

Nedavno je obilježen Međunarodni dan volontera, no vrijednost, plemenitost i korist njihovog rada trebalo bi isticati i u ostalim danima u godini. Zato i na današnji dan sv. Lucije koja nije direktno povezana s volonterima nego koja u tradiciji nagovještava svjetlo, predstavljamo troje mladih volontera iz Italije i Španjolske koji su u Murter stigli kroz program Europskih snaga solidarnosti.

Marco Mazzotta, Costanza Lauria i Marisol Navarro svoj su dom na neko vrijeme našli u Murteru, a svoj rad ponudili našoj udruzi Argonauta. Postali su dijelom lokalne zajednice i čuvši za priču male Kiare iz Tribunja odlučili su najbolje kako znaju ponuditi svoju pomoć u ovoj situaciji koja je opet ujedinila cijelu Hrvatsku u skupljanju sredstva kako bi se maloj djevojčici omogućilo liječenje u SAD-u.

Marco, Costanza i Marisol snimili su video kojim, u ovo predblagdansko doba, daju način kako svatko od nas može pomoći koristeći samo škare, papir i ljepilo, odnosno svoju kreativnost, ali poduzetništvo. Naime, prijedlog koji ovo troje mladih volontera daju jest da se po njihovim uputama izrade zanimljivi božićni ukrasi koji se mogu iskoristiti za prikupljanje sredstava, a koja bi se onda preusmjerila na Kiarin račun.

Posebno je ovaj video usmjeren djeci, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim učiteljima i profesorima i zato Marco, Costanza i Marisol pozivaju sve osnovne srednje škole da odvoje dio svog vremena na satu likovne culture, izrade ove lijepe ukrase, organiziraju božićni sajam na kojem će skupljati donacije i naposlijetku učine dobro djelo i sami nagovijeste svjetlo poput sv. Lucije.

Nadamo se da će se škole odazvati u što većem broju i da će mali doprinosi doprinijeti velikom rezultatu.

VIDEO koji su naši volonteri snimili možete pogledati OVDJE. Aktivnost je financirana iz Europske unije.

INFO

Podatci za uplatu

Nazovi 060 9003

Doniraj na:

HR9125030073251005176

SWIFT/BIC: VBCRHR22

Sberbank d.d.

Vlasnik računa: Matea Lambaša Goršić

Adresa: Šibenik

Model HR99

Opis plaćanja donacija za Kiarino liječenje

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island