Akcija skupljanja papira u Murteru.

Piše: Suzana Suman — 20. prosinca, 2021.

Najveći što znaš, u petak bit će bor naš! I stvarno je tako i bilo!

U petak, 17.12., u jutarnjim satima započela je akcija sakupljanja papira koja je ove godine bila humanitarnog karaktera. Naime, sva sredstva koja smo skupili prodajom sakupljenog papira, prebacit ćemo na račun obitelji Goršić iz Tribunja, za liječenje njihove djevojčice Kiare koja boluje od rijetke zloćudne bolesti. Iznos koji smo skupili znat ćemo kroz koji dan. Ono što možemo već sad procijeniti jest da su Murterini, mali i veliki sakupili nekoliko tona papira, a akciji su se priključili baš svi – od učenika OŠ Murterski škoji preko Narodne knjižnice i čitaonice Murter i vrtića Spužvica pa sve do ostalih mještana koji već godinama sudjeluju u ovoj akciji. Svi su oni pokazali svoje veliko srce, empatiju i solidarnost donoseći velike količine papira od kojega smo načinili najljepšu čestitku za Božić na svijetu!

Inače, naša udruga Argonauta već preko 10 godina organizira akcije sakupljanja papira u Murteru s ciljem poticanja ekološkog načina života djece i odraslih. Akcije su već postale tradicionalne, a djeca pokretači lokalne zajednice u zajedničkom sakupljanju papira tijekom cijele godine.

I zato, u ovo predblagdansko doba zahvaljujemo se svima koji su ove godine sudjelovali i već vas sada pozivamo da krenete sa sakupljanjem papira jer godina dana brzo prođe J

U nastavku donosimo djelić atmosfere sa akcije.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka