PUTUJ – UČI – RAZVIJ SVOJU EKO-PODUZETNIČKU IDEJU!.

Datum objave: 11. veljače, 2022.

Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera u potrazi je za mladim, trenutno nezaposlenim osobama s područja Drniša i okolice za sudjelovanje u projektu SWITCH. Odabrane mlade osobe će imati priliku otići na dvodnevno studijsko putovanje na Reciklirano imanje u Vukomeriću, sudjelovati na pet radionica o životnom ciklusu hrane i električnog otpada te ojačati brojna znanja i vještine koje će moći primijeniti u svakodnevnom životu i profesionalno. Projektne aktivnosti će se održavati tijekom veljače i ožujka 2022.

Projekt SWITCH dolazi od skraćenice Sustainability & Waste: Innovation, Training and Community Hub te u samom nazivu govori što je cilj projekta – PROMJENA! Promjena u stavovima, znanju i djelovanju mladih ljudi u pogledu prekomjernog stvaranja otpada te korištenja prirodnih resursa. Kroz projekt će se mlade ljude potaknuti na kreativno razmišljanje kako bi i sami ponudili eko-poduzetničke ideje te postali dio rješenja, umjesto problema!

Kako bi se shvatila vrijednost dragocjenih resursa – hrane i električnog otpada, sudionici će posjetiti najpoznatije edukacijsko imanje u Hrvatskoj – Reciklirano imanje u Vukomeriću koje vodi udruga ZMAG. Udruga već dvadeset godina radi na provedbi aktivnosti u područjima ekološke proizvodnje hrane i očuvanja sjemena, održivom gospodarenju otpadom, učenju o upotrebi obnovljivih izvora energije, izgradnji ekoloških i prirodnih kuća, zagovaranju i stvaranju modela dobre ekonomije, odnosno sustava društvene i solidarne ekonomije.

Tko može sudjelovati?

Mladi od 18 do 29 godina iz Drniša i okolice koji su trenutno nezaposleni i van sustava obrazovanja i edukacije.

Posebna znanja i vještine nisu potrebne, a na prijavu se pozivaju svi koji žele iskusiti zabavan
i neformalan oblik edukacije, steći brojna znanja i vještine i postati dio rješenja umjesto problema.

Što će se raditi?

Sudionike će se kroz pet radionica poticati na kreativno i kritičko razmišljanje, shvaćanje uzročno posljedičnih veza, razvijanje digitalne pismenosti, a proučavat će se životni vijek proizvoda od njegovog stvaranja, utjecaja, potrošnje, kraja te njegovog potencijala za ponovnu upotrebu.

Što nudimo?

Učenje kroz zabavu (istraživanje, role-play, brainstorming, debatiranje…) i kreiranje rješenja, DVODNEVNI STUDIJKI POSJET, džeparac u iznosu poludnevnice za sudjelovanje na svakoj radionici, potvrdu o sudjelovanju i priliku za sudjelovanjem u drugoj fazi projekta (edukacija o eko-poduzetništvu).

Kako se prijaviti?

Potrebno je ispuniti aplikacijsku formu do 20.2.2022. na linku: https://forms.gle/DQNtFqYuyA8AyTTt6
Odabrat će se petero mladih koji pokažu najveći interes!

Za više informacija kontaktirajte Ivanu Marin, Voditeljicu programa zaštite prirodne baštine i okoliša u udruzi Argonauta
E-mail: ivana.marin@argonauta.hr,
Mob: +385 97 639 4661

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island