Održan prvi vikend seminar u Promini u sklopu projekta “eMUlzija – energija mladih u lokalnoj zajednici”.

Datum objave: 7. ožujka, 2022.

Prvi vikend u ožujku bio je rezerviran za provedbu prvog od dva vikend seminara u sklopu projekta „eMUlzija – uloga mladih u lokalnoj zajednici“ sufinanciranog iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji se održavao u Promini.

Vikend seminar bio je zamišljen kao neformalna edukacija desetero mladih u dobi od 15 do 20 godina sa područja dvije općine; Murter-Kornati i Promina. Tako su se tijekom petka, subote i nedjelje mladi uveli u „svijet projekata“; što uopće jest projekt, kako projektno razmišljati, kako prepoznati prilike za projekt u svojoj lokalnoj zajednici i na koncu kako osmisliti vlastiti projekt za koji postoji određeni budžet.

Prije osmišljavanja vlastitih projekata koji će biti od vrijednosti za ove dvije lokalne zajednice, a koje će pokrenuti upravo spomenuti mladi uz stručnu pomoć i podršku partnera na projektu; naše udruge Argonauta, Općine Murter-Kornati i Promina te Matice hrvatske u Murteru, posjetili smo i Eko kampus „Krka“ u Puljanima kako bi na živom primjeru mladi dobili uvid što se sve projektima može postići i ostvariti.

Također, želimo se zahvaliti Agroturizmu Duvančić u Razvođu na gostoprimstvu i na ugodnom prostoru u kojem smo mogli biti kreativni i opušteni tijekom našeg rada.

Vikend seminar završili smo u nedjelju, 6. ožujka u popodnevnim satima, a kao rezultat rada zajednički smo dobili obrise dva projekta koje ćemo dalje definirati i raspisivati na drugom vikend seminaru koji će se sa istim mladima održati u lipnju u Murteru.

Jedva čekamo!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island