“More je živo!” u vrtićima i školama Šibensko- kninske i Zadarske županije.

Datum objave: 16. ožujka, 2022.

U sklopu projekta “Kornati- važno je o moru znati 6” kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH započela je provedba Aktivnosti 2. Ekološko- lutkarska predstava “More je živo!”. Djelatnice udruge Argonauta obići će nekoliko vrtića i škola u Zadarskoj i Šibensko- kninskoj županiji te edukacijom o biološkoj raznolikosti i zaštiti mora kroz lutkarsku predstavu jačati svijest djece, odgojitelja i učitelja o vrijednosti prirode i okoliša te važnosti zaštite.

Prva predstava provedena je u Područnoj školi Tribunj za učenike 1. i 2. razreda. Djeca su s pažnjom pratila priču u kojoj je glavnu ulogu imala ribica Dobrica, a koja upoznaje djevojčicu Anu i dječaka Petra s morskim dubinama i životom u moru. Nakon predstave, djeca su se okušala u ulozi lutkara kazališta sjena te proučila dio malakološke zbirke udruge Argonauta.

Predstava će se održati u naredna dva tjedna u školi u Vodicama, te u vrtićima u Tisnom i Biogradu, a šira javnost imat će je priliku pogledati krajem mjeseca svibnja prilikom obilježavanja stote godišnjice Dramskih amatera u Murteru.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island