S pojektom “Plava Eko-patrola” sudjelovali smo u panel raspravi na završnoj konferenciji Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Datum objave: 8. travnja, 2022.

Povodom završetka provedbe projekata u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ured za udruge je 5. travnja 2022. organizirao završnu konferenciju „Lokalnim promjenama do održive budućnosti“ na kojoj je sudjelovala i udruga Argonauta. Ukupno 52 projekta ugovorena u sklopu Blok darovnice za nevladine organizacije i Partnerske blok darovnice sudjelovala su u ovom programu, a među njima se istaknuo projekt “Plava Eko-patrola” kojeg je udruga Argonauta provodila od 1.6.2019. do 31.3.2022.

U sklopu konferencije održane su dvije panel rasprave: prva na temu „Obrazovanje za održivi razvoj – alat za održivije društvo?“ te druga na temu “Iskustva organizacija civilnoga društva u provedbi projekata održivog razvoja lokalnih zajednica“ u kojoj su sudjelovali predstavnici korisnika koji su provodili projekte u sklopu Programa: Viktorija Rogić iz Klastera Lika Destination, Ivana Marin iz Udruge Argonauta, Branka Mrzić Jagatić iz udruge Roditelji u akciji – RODA i Milan Medić iz LAG-a Vallis Colapis.

Voditeljica projekta “Plava Eko-patrola”, Ivana Marin, ukratko je predstavila rezultate projekta, izazove s kojima su se partneri, suradnici i korisnici susreli za vrijeme pandemije te načine na koje su te izazove prevladali te zadovoljstvo samih korisnika.

Bila nam je izuzetna čast i zadovoljstvo sudjelovati u Švicarsko-hrvatskom programu suradnje koji nam je omogućio da stvorimo brojene rezultate; one materijalne, ali i one koji su daleko nemjerljiviji – ekološki osviještenu i motiviranu djecu, sinergiju između partnera i suradnika, nove inicijative i zalog za bolju i održiviju budućnost!

Više o svemu pronađite na linkovima dolje:
konferencija (članak)
konferencija (video)
video o Švicarsko-hrvatskom programu suradnje

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island