Sudjelovali smo na aktivnosti suradnje i osposobljavanja naziva „DOES IT MAKE SENSE?“ – How to foster critical thinking in young people“.

Datum objave: 8. travnja, 2022.

Prošli tjedan vratili smo se sa aktivnosti suradnje i osposobljavanja naziva „DOES IT MAKE SENSE?“ – How to foster critical thinking in young people“ koja se održavala u Budimpešti u periodu od 28.3.- 1.4.2022.

Punih pet dana fokus je bio na načinima i alatima kako poticati i njegovati vještinu kritičkog mišljenja kod mladih ljudi. Tema je ovo za koju smatramo da je bitna više nego ikad jer živimo u svijetu u kojem nam se informacije nude ogromnom brzinom u ogromnoj količini. Stoga je jako bitno naučiti se nositi s njima, analizirati ih, filtrirati i na koncu sami odlučiti koje informacije, znanja i stavove želimo uzeti u obzir, a koje ipak želimo ostaviti po strani.

Cijela edukacija temeljila se na metodama neformalne edukacije, a sudionici, njih 30 iz 19 različitih zemalja međusobno su, uz podršku trenera, također dijelili vlastita iskustva i alate koje koriste u svome profesionalnom životu na temu kritičkog mišljenja kod mladih.

U svakom slučaju, vratili smo se iz Budimpešte sa pregršt novih uvida, znanja i alata koje ćemo svakako koristiti u svom daljnjem radu u edukacijama koje naša Udruga redovito provodi.

Aktivnost je organizirana od strane Tempus Public Foundation – Mađarske nacionalne agencije za Erasmus+ Programe i Europskih snaga solidarnosti (The Hungarian National Agency of Erasmus+ Programme and European Solidarity Corps) uz podršku Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Na aktivnosti je sudjelovalo 30 sudionika iz 19 različitih zemalja, a aktivnost su vodili treneri s dugogodišnjim iskustvom; Anita Silva iz Portugala i Gergo Kiss iz Mađarske.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island