Sudjelovali smo na panel raspravi na temu zelene i digitalne tranzicije.

Datum objave: 12. travnja, 2022.

U ponedjeljak, 11. travnja 2022., naša je Udruga sudjelovala na panel raspravi u sklopu Press Kluba Europa u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj na temu Zelenog plana, odnosno zelene i digitalne tranzicije.

Naime, Europska unija s državama članicama obvezala se na postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine, odnosno na smanjenje emisija stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. u odnosu na razine iz 1990. godine. Za ostvarenje tog cilja potrebna je transformacija europskog društva i gospodarstva, a ona treba biti troškovno učinkovita, pravedna i socijalno uravnotežena. Dodatno, tu
zelenu tranziciju treba podržati i ona digitalna jer digitalna rješenja mogu biti ključna podrška u borbi protiv klimatskih promjena.

Na panel raspravi, osim naše udruge sudjelovali su i predstavnici iz Razvojne agencije Šibensko-knonske županije, Veleučilišta u Šibeniku, Ekološke udruge “Krka” Knin te udruge Mladi u EU.

Na ovu panel raspravu odazvali smo se vrlo rado i zajedno s ostalim sudionicima podijelili naša iskustva i razmišljanja o Europskom zelenom planu i općenito digitalnoj tranziciji koja neminovno utječe na sve vidove poslovnog, ali i privatnog života.

Foto: Europska komisija u Hrvatskoj

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island