Što Srima i Europa imaju zajedničko?.

Datum objave: 8. svibnja, 2022.

Danom Europe, koji se obilježava 9. svibnja, u centar pažnje stavlja se mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije” i njegove ideje o obliku političke suradnje u Europi prema kojoj bi rat među europskim narodima bio nezamisliv što se smatra začetkom današnje Europske unije.

Nešto slično događa se upravo ovih dana na Srimi; riječ je o razmjeni mladih naziva „Do we resemble?“, odnosno „Sličimo li?“, a ovo pitanje pita se 36 mladih iz 7 različitih zemalja; Hrvatske, Portugala, Španjolske, Turske, Rumunjske, Srbije i Makedonije.

Ono na što se ciljalo ovom razmjenom jest na pozitivan način promovirati kulturnu raznolikost, dajući mladima priliku da tijekom sudjelovanja u programu i međusobnom suživotu uče o drugim kulturama kao i osvijestiti sličnosti koje dijelimo kao nacije i kulture.

Punih 10 dana na Srimi radit će se s mladima na ove teme kroz neformalne metode edukacije, a završni rezultat bit će dokumentarni film koji će sami sudionici snimiti i montirati i koji će se svim zainteresiranima predstaviti u centru Vodica, u subotu 14. svibnja.

Ova razmjena mladih započela je 6. svibnja i traje 10 dana, a financirana je iz Europske unije kroz program Erasmus+ kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe EU, a organizator i domaćin je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island