MORE JE ŽIVO I U SKLOPU 100. OBLJETNICE DRAMSKOG AMATERIZMA U MURTERU.

Datum objave: 18. svibnja, 2022.

Ribica Dobrica te njeni prijatelji Ane i Petar ponovo istražuju morske dubine. Koga će sve Ribica Dobrica sresti na putu do morskih dubina u potrazi za koraljima, saznat će sutra predškolci Dječjeg vrtića Spužvica u Tisnom, a u sklopu gostovanja predstave „More je živo!“ koja je dio projekta udruge Argonauta Kornati- važno je o moru znati 6. Predstava ima za cilj educirati djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole o bogatstvu morskog svijeta te važnosti zaštite i očuvanja morskog okoliša.

Naša lutkarska predstava upotpunit će i bogati raspored obilježavanja stote godišnjice dramskog amaterizma u Murteru koji se odvija kroz mjesec svibanj.  Predstavu „More je živo!“ tako će imati prilike vidjeti i predškolci iz Murtera u subotu 28. 05. 2022. u prostorijama bivše trgovine Djelo na adresi Butina 2 od 11.30 sati. Predstavi će prethoditi lutkarska radionica za djecu koju će održati odgajateljice Dječjeg vrtića Pčelica iz Murtera.

Izuzetna nam je čast sudjelovati u obilježavanju manifestacije „DAM 100 GODIN“. Uz očuvanje prirodne baštine, udruga Argonauta djeluje i na području kulturne baštine, a dramski amaterizam Murtera je važan dio tradicije i baštine. U vrijeme stagnacije rada dramskih amatera u Murteru, Argonauta je kroz razne manje inicijative i projekte nastojala potaknuti rad dramskog amaterizma, pa je tako u periodu od 2017. do 2020. održana predstava Mali kalafat, predstava Pobuna morskih plodova te uprizorenja povodom Noći Colentuma čiji su glavni glumci bili djeca OŠ Murterski škoji.

Predstavom „More je živo!“ nastavit ćemo tako davanjem doprinosa u očuvanju tradicije Murtera, ali i osvještavanju o važnosti očuvanja prirodne baštine otoka Murtera. Program manifestacije i rad DAM-a pratite na FB stranici Dramskih amatera Murter.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island