Održan drugi od dva vikend seminara u sklopu projekta Emulzija.

Piše: Suzana Suman — 7. lipnja, 2022.

Protekli vikend, 3.-5. lipnja, održan je drugi od dva vikend seminara u sklopu projekta „eMUlzija – energija mladih u lokalnoj zajednici“ financiranog iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Kao i na prvom vikend seminaru koji se održao u ožujku u selu Razvođe u Općini Promina, i na ovom je sudjelovalo istih 10 mladih od 15 do 20 godina starosti sa područja dvije općine; Murter-Kornati i Promina.

U ožujku su tako ovi mladi ljudi neformalnim metodama dolazili do ideja što bi oni mogli ponuditi i kakav projekt provesti odgovarajući na potrebe svojih lokalnih zajednica, uz stručno mentorstvo nositelja projekta Emulzija, udruge Argonauta.

Na drugom su se susretu u Murteru dva mlada tima definitivno odlučila za po jednu ideju te detaljno raspisali projekte čija će provedba krenuti čim završi nastava i školske obaveze.

Tim iz Murtera odlučio se na ekološku temu projekta, a tim iz Promine na ponudu provođenja kvalitetnog slobodnog vremena za mlade u Općini Promina. Projektom „eMUlzija“ timovima je osiguran i određeni budžet za provedbu njihovih ideja.

Projekt „eMUlzija“ službeno završava zadnjim danom 2022. što znači da ćemo u Novu godinu ući bogatiji za dva projekta koja je pokrenula upravo energija mladih u svojim lokalnim zajednicama.

Jako se veselimo provedbi i krajnjim rezultatima naših projektnih aktivnosti!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka