Vijest iz iščezlog grada Colentuma: pronađene su prve amfore!.

Datum objave: 1. srpnja, 2022.

Avanturistička igra bez kraja “Okusi iz amfore” polako dotiče prve istraživače! Na plažama Slanica i Čigrađa pronađene su prve dvije nagradne amfore, a sretni dobitnici potom su se uputili u ured TZO Murter, gdje su otkrili koja nagrada ih čeka- osvojene su večere u pizzerijama Tunga Re i Basilico!

Zahvaljujemo našim ugostiteljima na doniranju nagrada za potrebe nagradne igre, te za promociju maritimne baštine otoka Murtera kroz ponudu ribljih specijaliteta svojih ugostiteljskih objekata.

Mi nastavljamo dalje- svakog tjedna do kraja kolovoza, u more će biti bačeno nekoliko amfora s medaljonima, a nalaznik amfore upućuje se u ured TZO Murter- Kornati na otkrivanje sretnog buletina s rednim brojem nagrade! Za više informacija o igri posjetite Web stranicu www.colentum.info i pripadajuće FB i Instagram profile!

Putem razvojne strategije FLAG-a „Galeb“, Mjere 1.1.1. „Promocija lokalnog ribarstva“ udruzi Argonauta, sa sjedištem u Murteru, je dodijeljeno 148.846,00kn kn bespovratnih sredstava za provedbu projekta Okusi iz amfore. Sredstva će se koristiti za provedbu edukacija za ribare, prerađivače ribe i ugostitelje, osmišljavanje antičkog menija, provedbu nagradne igre Okusi iz amfore, te organizaciju i provedbu manifestacije “Noć Colentuma 2022”. Odluku o odabiru projekta je donio FLAG „Galeb“, a Odluku o dodjeli sredstava Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva u lipnju 2021.godine. Aktivnost je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj igre isključiva je odgovornost udruge Argonauta.

Projekt provodi udruga Argonauta u partnerstvu s Općinom Murter- Kornati te Turističkom zajednicom Općine Murter-Kornati.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island