ISKUSTVO PRVOG SAMOSTALNOG PUTOVANJA U SKLOPU RAZMJENE MLADIH U SRBIJI.

Datum objave: 4. srpnja, 2022.

U sklopu programa Erasmus+ održana je razmjena mladih u Srbiji (točnije u selu Jazak) od 24.06.2022. do 02.07.2022. kojoj je tema bila EU Green Deal. Razmjenu mladih YOUth for EU Green Deal održala je organizacija iz Srbije – INŽENJERI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, a naša udruga sudjelovala je kao jedan od partnera. Sudionici su bili iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Rumunjske i Bugarske.
Jako nam je drago što smo mogli poslati mlade osobe željne znanja i novih iskustava. Volimo kada otkrivaju sebe i svijet oko sebe.
Osvrt pun emocija koji je napisao team leader hrvatskog tima pročitajte u nastavku!


Kako je sve za mene počelo? Počeo sam se zanimati za volontiranje u svrhu da pronađem ono što volim. Scrollam Facebookom u nadi da na nešto naiđem kad ono pojavi se objava udruge Argonauta za razmjenu mladih u Srbiji. Prijavio sam se odmah i moja prijavnica je prošla. Nisam znao u što ulazim i kako to sve izgleda jer mi je ovo prvo samostalno putovanje u totalnu nepoznatost. Puno premišljanja i različitih osjećaja, ali na kraju je prevladala volja i želja za nekim novim iskustvom i upoznavanjem.

Krećem iz Metkovića za Srbiju. Loš autobus i volja polako otpada, sve mi se nekako skuplja misleći da je ovo bila greška. Dolazim u Osijek i kreće zadnja ruta do Jaska.
Dolazeći u Jazak i upoznavajući ostale sudionike sva loša atmosfera se polako diže i odlazi, dolazi onaj mali uvid u šta će se sve ovo tek pretvoriti.
Prva aktivnost, upoznavanje. Pokušali smo se što bolje upoznati i zabaviti radeći isto. Tu sam već znao da će ovo biti iskustvo za život i stvarno je bilo najbolje. Kroz razne aktivnosti zabave, učenja, putovanja i druženja apsolutno mi je sve bilo super i predivno. Inovativne ideje i gostoprimstvo domaćina je bila samo još jedna pozitivna stvar. Znajući da ovo pišem od kuće i da više nisam na mjestu gdje sam bio sužava mi srce i šalje vodopad emocija. Prijateljstva i događanja koja NIKADA nećemo zaboraviti.
Ne mogu dočekati da opet vidim neka stara lica, da odem na još razmjena i da upoznajem ljude te gradim sebe. Tužno je što je gotovo, ali sve što je dobro kratko traje. Ovo nije doviđenja već je novi početak za mnoge, a posebno za mene kojemu je ovo prvo ikada ovako iskustvo.


Thanks to everyone who participated, you made my days and my life better. Let’s meet some other time again!
LOVE YOU ALL

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island