U kakvoj su vezi Murter i Himalaja?.

Datum objave: 20. srpnja, 2022.

Naša bivša ESC volonterka Marisol Navarro razveselila nas je kratkim osvrtom na njeno volontersko iskustvo u Murteru. Nadamo se da će njeno pismo biti poticaj za uključivanje u Europske snage solidarnosti svim mladima koji se dvoume o volonterskim prilikama. Zašto je nazvala Murter Himalajom, pričajte u nastavku teksta.

“Na kraju volontiranja, osvrćući se na sve putove kojima sam prošla, uvjeravam vas da je dolazak na Murter bio najbolja odluka koju sam donio u svom 19-godišnjem životu. Otišao sam na Murter otkriti sebe, a na kraju sam naučila da moram naučiti slušati sebe i biti iskrenija i ljubaznija prema sebi. Rad s Argonautom natjerao me da shvatim svoje snage i slabosti i da radim na njima, naučila sam biti neovisnija i discipliniranija, imala sam prilike proširiti svoju kreativnost i vještine i materijalizirati ih, a naučila sam i kritički razmišljati o ekološkim i društvenim pitanjima. Upoznala sam dragocjene ljude diljem Hrvatske koji su mi najdublje dotakli srce i obogatili zajedničko, kulturno iskustvo učenja. Biti u mogućnosti putovati i živjeti na tako lijepom i mirnom mjestu, dalo mi je mentalni mir i pomoglo mi da se introspektiram i vidim više i šire nego što sam vidjela-prozvala sam stoga Murter svojom Himalajom. Mogu reći da je Murter dio mog doma i zauvijek ću biti zahvalna Europskim snagama solidarnosti, Argonauti i ljubaznosti i gostoljubivosti lokalnog stanovništva.”

Mi se ovim putem zahvaljujemo Marisol, ali i svim volonterima koji su od 2005. godine kroz Argonautine aktivnosti i projekte poklonili dio svog vremena volonterskom radu, te svojim karakterima i idejama dali doprinos u razvoju Murtera!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island