MURTERSKI HENIX-BROD ZA 2122. GODINU.

Datum objave: 18. kolovoza, 2022.

Danas, u sklopu Dana rimskog Colentuma, održana je edukativno – zabavna radionica za djecu maritimne tematike koja je uključila razradu priče o antičkom ribarenju, izradu i opremanje broda kojemu je zadatak otputovati u budućnost, u godinu 2122. 

Djeca su na arheološkoj plaži Colentum, od recikliranog materijala izrađivala svoje portrete iz budućnosti, ribice koje plove morem te su nam otkrila koje su njihove prve asocijacije na more i brod.. bilo nam je baš zabavno! Osim kreativnog dijela, voditeljica radionice im je zanimljivim pitanjima i odgovorima nastojala približiti otočki život i putovanje morem.

Nastavno na ovo danas – sutra, 19.8.2022., nas očekuje Colentumski sajam 2022. gdje će se predstaviti POVRATAK U IŠČEZLI GRAD te predmeti koji na jedinstven način grade iskustva novog vremena. O kojim se predmetima radi? Dođite i otkrijte! 😀

Putem razvojne strategije FLAG-a „Galeb“, Mjere 1.1.1. „Promocija lokalnog ribarstva“ udruzi Argonauta, sa sjedištem u Murteru, je dodijeljeno 148.846,00kn kn bespovratnih sredstava za provedbu projekta Okusi iz amfore. Sredstva će se koristiti za provedbu edukacija za ribare, prerađivače ribe i ugostitelje, osmišljavanje antičkog menija, provedbu nagradne igre Okusi iz amfore, te organizaciju i provedbu manifestacije “Noć Colentuma 2022”. Odluku o odabiru projekta je donio FLAG „Galeb“, a Odluku o dodjeli sredstava Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva u lipnju 2021.godine. Aktivnost je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Sadržaj manifestacije isključiva je odgovornost udruge Argonauta.

Projekt provodi udruga Argonauta u partnerstvu s Općinom Murter- Kornati te Turističkom zajednicom Općine Murter-Kornati.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island