POSADIMO ZAJEDNO ZELENIJU BUDUĆNOST OVE NEDJELJE U VODICAMA.

Datum objave: 11. listopada, 2022.

13. listopada obilježava se Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, a povodom obilježavanja istog, u nedjelju, 16. listopada 2022. pošumljavat ćemo sanirani deponij Leć u Vodicama  te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Sadnja više tisuća sadnica će se provesti u okviru projekta Posadimo zeleniju budućnost koju provodi udruga Argonauta u suradnji s Gradom Vodice te uz financijsku podršku korporacije Procter and Gamble. Akciju će provesti učenici OŠ Vodice i polaznici Argonautine male eko škole- Eko patrole, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, djelanici i volonteri udruge Argonauta, LAG-a More 249, a akciji se mogu pridružiti i svi ostali zainteresirani građani Vodica i šire.

Osim što će akcijom pošumljavanja saniranog deponija od hrpe smeća ovo područje postati zelena i mirisna oaza, akcijom ćemo području koje je ovog ljeta opožareno vratiti komadić zelenila i dati poticaj sanaciji štete i sadnji na privatnim i javnim površinama.

Za sve sudionike bit će osiguran alat, rukavice i marenda, stoga molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da nam se najave na mail@argonauta.hr ili na broj 0913033067 kako bismo osigurali dovoljno materijala.

Besplatan prijevoz do lokacije akcije osigurava Grad Vodice a provodi Gradsko poduzeće. Polazak je u 09.45 h sa autobusne stanice Vodice, a povratak u 13.00 h sa saniranog deponija Leć. Moguć je i dolazak osobnim automobilom.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island