POSADIMO ZAJEDNO ZELENIJU BUDUĆNOST OVE NEDJELJE U VODICAMA.

Datum objave: 11. listopada, 2022.

13. listopada obilježava se Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, a povodom obilježavanja istog, u nedjelju, 16. listopada 2022. pošumljavat ćemo sanirani deponij Leć u Vodicama  te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Sadnja više tisuća sadnica će se provesti u okviru projekta Posadimo zeleniju budućnost koju provodi udruga Argonauta u suradnji s Gradom Vodice te uz financijsku podršku korporacije Procter and Gamble. Akciju će provesti učenici OŠ Vodice i polaznici Argonautine male eko škole- Eko patrole, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, djelanici i volonteri udruge Argonauta, LAG-a More 249, a akciji se mogu pridružiti i svi ostali zainteresirani građani Vodica i šire.

Osim što će akcijom pošumljavanja saniranog deponija od hrpe smeća ovo područje postati zelena i mirisna oaza, akcijom ćemo području koje je ovog ljeta opožareno vratiti komadić zelenila i dati poticaj sanaciji štete i sadnji na privatnim i javnim površinama.

Za sve sudionike bit će osiguran alat, rukavice i marenda, stoga molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da nam se najave na mail@argonauta.hr ili na broj 0913033067 kako bismo osigurali dovoljno materijala.

Besplatan prijevoz do lokacije akcije osigurava Grad Vodice a provodi Gradsko poduzeće. Polazak je u 09.45 h sa autobusne stanice Vodice, a povratak u 13.00 h sa saniranog deponija Leć. Moguć je i dolazak osobnim automobilom.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island