Nove table osvanule u Tisnom.

Datum objave: 20. listopada, 2022.

20. listopada, 2022. TISNO – U sklopu projekta “Od Argonaute za Tisno” kojeg je financirala općina Tisno, komponente koju smo nazvali “Doprinos valorizaciji kulturno-povijesne baštine u općini Tisno” – obilježene su kulturno-povijesne znamenitosti Tisnoga info-edu tablama.

U Argonauti smo osmislili tekstove, sakupili fotografije i grafički dizajnirali table, a Turistička zajednica općine Tisno naručila je izradu tabli te ih ovo ljeto i postavila.

Bogata kulturno-povijesna baština Tisnoga često ostaje nedorečena pred očima posjetitelja. Turisti obilaze i fotografiraju, a sada imaju i informaciju na licu mjesta, da bi se kulturno uzdigli i možda još više zaljubili u ovo posebno mjesto, bogate i zanimljive povijesti.

Informativno-edukativnim tablama obilježene su najfrekventnije turističke točke: crkve Sv. Duha, crkvica Sv. Roka, crkvica Sv. Andrije, nalazište Ivinj – Sv. Martin i most u Tisnom, a uskoro će biti obilježeno i svetište Gospe od Karavaja.

Informativno-edukativne table sadrže najvažnije informacije vezane za gradnju, tradiciju povezanu s objektom, zanimljivosti i fotografije. Table su izrađene dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku, kako bi bile dostupne lokalnom stanovništvu, domaćim i stranim posjetiteljima i turistima. Na njima je i QR kod čijim se skeniranjem posjetitelj upućuje na stranicu turističke zajednice www.tz-tisno.hr gdje može dalje istraživati baštinu Tisnog.

S istim ciljem do kraja godine bit će objavljena web stranica posvećena arheološkom nalazištu Sv. Martin – Ivinj.

#staytuned #odargonautezatisno #visittisno #opcinatisno #tztisno #lovetisno

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island