Postavljene dvije eko knjižnice u Murteru.

Datum objave: 20. prosinca, 2022.

Od ovog tjedna Murter je bogatiji za dvije knjižnice na otvorenom. Rezultat je to rada mladih iz Murtera koji su kroz projekt „Emulzija – energija mladih u lokalnoj zajednici“ financiranog od Središnjeg državnog u reda za demografiju i mlade osmislili i proveli projekt postavljanja eko knjižnice  dostupne svim ljubiteljima čitanja uz slogan „Uz knjižnicu našu, mozak na pašu“.

Prvotno je bila ideja postaviti jednu eko knjižnicu, no onda su se mladi obratili Općini Murter-Kornati koja im je donirala sredstva za još jednu. Cilj njihovog postavljanja bio je pridonijeti kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, poticanu čitanja i edukacije, društvene povezanosti i održivih ponašanja kao i poticanju razmjene kvalitetnih sadržaja.

Prije samog postavljanja eko knjižnice, mladi su u listopadu u centru Murtera, uz podršku udruge Argonauta organizirali akciju prikupljanja knjiga kada su pozvali svoje sumještane da im doniraju knjige koje imaju kod kuće viška.

Upravo tim knjigama napunili su dvije eko knjižnice, jednu na Trgu Rudina, a jednu na plaži Luke i na taj način svome mjestu za Božić poklonili novi sadržaj koji će obogatiti njihovu lokalnu zajednicu.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island