Sudjelovali smo na online radionici Valorizacija i prezentacija prirodne baštine otoka Zlarina,  Drvenika i šibenskog arhipelaga.

Datum objave: 21. prosinca, 2022.

Udruga Argonauta predstavila je program Plave eko patrole na online radionici Valorizacija i prezentacija prirodne baštine otoka Zlarina, Drvenika i šibenskog arhipelaga.

Radionica je bila namijenjena lokalnoj zajednici, s naglaskom na lokalne organizacije koje će sudjelovati u upravljanju Hrvatskim centrom Koralja Zlarin, organizacijom događanja i posjećivanja. Kako je naša udruga partner na provedbi projekta HCKZ, te već ima niz razvijenih programa u području edukacije i radionica, sudjelovali smo na ovoj online radionici predstavljajući tek dio onoga što možemo implementirati kao dio ponude budućeg HCKZ-a.

Radionica je imala za cilj ukazati na iznimnu vrijednost, ali i osjetljivost područja, te odrediti smjernice sigurnog i održivog posjećivanja i prezentacije baštine. U tom segmentu, poseban naglasak će biti stavljen na posjećivanje i edukaciju djecu predškolske i školske dobi.

Na radionici su sudjelovali i drugi zainteresirani dionici te je radionica ujedno imala i funkciju međusobnog umrežavanja budućih suradnika na kreiranju sadržaja Hrvatskog centra Koralja Zlarin.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island