Edukacija za jačanje kapaciteta zaposlenika i volontera OCD-a za upravljanje volonterskim procesom i izradi volonterskog programa.

Datum objave: 23. siječnja, 2023.

U četvrtak i petak, 19. i 20. siječnja 2023. održali smo edukaciju za jačanje kapaciteta zaposlenika i volontera OCD-a za upravljanje volonterskim procesom i izradi volonterskog programa u Društvenom centru Jedro u Murteru.

Kroz prvi dio edukacije, naša zaposlenica Suzana Suman upoznala je sudionike sa Zakonom o volonterstvu, volonterskim programom, kako definirati potrebe organizacije za volonterima, što predstavlja koordinator i mentor volontiranja, kakva su iskustva Udruge Argonauta s volonterima i volontiranjem!

Kroz praktični dio sudionici su definirali volontersko mjesto prema organizaciji iz koje dolaze te pisali motivaciju za pridruživanje aktivnosti! A iz prve ruke Sarah iz Jordana ispričala im je kako je biti volonter, koje benefite ima volonter i kako se snašla u Murteru! 😊

Drugi dan edukacije razgovarali smo o iskustvima volontiranja u lokalnoj zajednici s naglaskom na krizne situacije, pogledali film o volontiranju na području Sisačko-moslavačke županije i rezultatima mapiranja potreba mladih, a na kraju, kroz praktičan dio, sami mapirali potrebe za kriznim volontiranjem u zajednici primjenjujući iskustvo rada s prethodnog dana. Zaključili smo kako je potrebno definirati uloge pojedinaca u cjelokupnom sustavu, a osobit naglasak staviti na koordinatora(e) volontiranja. 😊

📍 Kako su oba dana edukacije izgledala, pogledajte u galeriji fotografija.

Edukacija se provela u okviru provedbe projekta ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama .

Korisnik projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249“, dok su partneri na projektu Friends of Europe Tisno , Crveni križ Vodice te Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice . Ukupna vrijednost projekta je 388.861,62 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 330.532,38 HRK.

Za više informacija o projektu, pogledajte web stranicu projekta: https://zaklon.org/

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island