Edukacija za jačanje kapaciteta zaposlenika i volontera OCD-a za upravljanje volonterskim procesom i izradi volonterskog programa.

Datum objave: 23. siječnja, 2023.

U četvrtak i petak, 19. i 20. siječnja 2023. održali smo edukaciju za jačanje kapaciteta zaposlenika i volontera OCD-a za upravljanje volonterskim procesom i izradi volonterskog programa u Društvenom centru Jedro u Murteru.

Kroz prvi dio edukacije, naša zaposlenica Suzana Suman upoznala je sudionike sa Zakonom o volonterstvu, volonterskim programom, kako definirati potrebe organizacije za volonterima, što predstavlja koordinator i mentor volontiranja, kakva su iskustva Udruge Argonauta s volonterima i volontiranjem!

Kroz praktični dio sudionici su definirali volontersko mjesto prema organizaciji iz koje dolaze te pisali motivaciju za pridruživanje aktivnosti! A iz prve ruke Sarah iz Jordana ispričala im je kako je biti volonter, koje benefite ima volonter i kako se snašla u Murteru! 😊

Drugi dan edukacije razgovarali smo o iskustvima volontiranja u lokalnoj zajednici s naglaskom na krizne situacije, pogledali film o volontiranju na području Sisačko-moslavačke županije i rezultatima mapiranja potreba mladih, a na kraju, kroz praktičan dio, sami mapirali potrebe za kriznim volontiranjem u zajednici primjenjujući iskustvo rada s prethodnog dana. Zaključili smo kako je potrebno definirati uloge pojedinaca u cjelokupnom sustavu, a osobit naglasak staviti na koordinatora(e) volontiranja. 😊

📍 Kako su oba dana edukacije izgledala, pogledajte u galeriji fotografija.

Edukacija se provela u okviru provedbe projekta ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama .

Korisnik projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249“, dok su partneri na projektu Friends of Europe Tisno , Crveni križ Vodice te Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice . Ukupna vrijednost projekta je 388.861,62 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 330.532,38 HRK.

Za više informacija o projektu, pogledajte web stranicu projekta: https://zaklon.org/

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island