ZaVRTimo krug promjena II.

Datum objave: 21. veljače, 2023.

U sklopu projekta ZaVRTimo krug promjena II čiji je nositelj LAG “More 249”, mi kao partneri, odradili smo tri radionice recikliranja! Lokacija nam je bila OŠ Brodarica, a sudionici svi željni znanja kroz igru! Učenici od 5. do 8. razreda družili su se i učili s nama 28.1., 4.2. i 16.2. i hvala im na tome!

Prvu radionicu upoznali su se s konceptom 3R – što svako slovo “R” znači, kako ne kupovati ono što ti ne treba, koje posljedice stvara smeće u tijeku turističke sezone i kako stvoriti promjene te razlikovati otpad od smeća! Kasnije su kroz timski rad pokazali kako od naranče i smjese napraviti eko hranilicu za ptičice! Postavili su ih u masliniku škole s nadom da će ptičice prepoznati hranilice i tako tijekom zime imati svoju hranu 🙂

Drugu radionicu obilježio je ekološki otisak, pa su pomoću aplikacije saznali koliko utječu na naš planet u okviru triju kategorija – smještaj, hrana i transport! Napisali su i prijedloge kako živjeti održivije: jesti lokalno, više hodati i biciklirati, paziti na energiju i još mnogo toga! Finalni produkt radionice bile su torbe od starih majica koje su ostavili u školi u slučaju da nekome zatreba.

Treću radionicu započeli smo s energizerom te smo ponovili što smo radili kroz prve dvije radionice! Učenici su se podijelili u dvije grupe te prenamijenili dvije kutije za školu – jednu za sakupljanje plastike, a drugu za papir! Na panou škole ostavili su “pravila” za stvaranje dobrih navika! Kroz timski rad pokazali su kako je moguće stvoriti zajedničke ideje i rezultate te ih predstaviti i drugima u obliku radova, a s ciljem podizanja i jačanja svijesti o važnosti pozitivnog utjecaja na okolinu!

Mi smo se zabavili, a kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji! 🙂

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island