ODRŽAN PRVI VIKEND SEMINAR U SKLOPU PROJEKTA “EMULZIJA 2 – ENERGIJA MLADIH U LOKALNOJ ZAJEDNICI”.

Datum objave: 20. ožujka, 2023.

Prošla godina projekta eMUlzija – energija mladih u lokalnoj zajednici donijela je puno lijepih uspomena, ali i ostvarenih rezultata – kako za mlade, tako i za njihove lokalne zajednice! Ove godine odlučili smo nastaviti, pa ovim putem zahvaljujemo donatoruSredišnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji nam je omogućio da to i ostvarimo.

Prvi korak u provedbi projekta eMUlzija 2 bio je vikend seminar u dalmatinskom zaleđu, točnije u Eko kampusu “Krka” u Puljanima koji se održao od 17. do 19. ožujka 2023. Vikend seminar zamišljen je kao neformalna edukacija mladih u dobi od 15 do 20 godina s područja dvije općine; Murter-Kornati i Promina. Tijekom petka, subote i nedjelje mladi su se informirali o projektima; što je projekt, kako prepoznati prilike u svojoj lokalnoj zajednici, kako raspolagati budžetom i na što paziti kad odabiremo ideju koju želimo ostvariti.

Za dodatan nalet inspiracije poslužio je posjet Burnumu i Manojlovačkim slapovima. Šetnja prirodnom, referirajući se na povijesne događaje, izmamila je osmijehe i otkrila njihovu radoznalu stranu!

Vikend seminar završio je lijepim porukama, a kao rezultat rada smo dobili obrise dvaju projekata koja ćemo dalje raspisivati na drugom vikend seminaru, sa istim mladima početkom lipnja u Murteru. Tamo će imati priliku “izbrusiti” svoje projekte nakon koje će krenuti s provedbom. Jako se veselimo vidjeti krajnje rezultate!

Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti Eko kampusu “Krka” na gostoprimstvu i opuštenoj atmosferi. Osjećali smo se kao kod kuće, a to je velika stvar 🙂

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island