Otrkrij arapski ples!.

Datum objave: 30. ožujka, 2023.

U ponedjeljak, 27.3., u Društvenom centru Jedro u ponedjeljak smo sudjelovali na tečaju plesa koji je vodila naša volonterka Sarah iz Jordana u sklopu svog tečajaa arapskog jezika i kulture. Tijekom našeg druženja upoznali smo se s podrijetlom i poviješću Dabkeha, arapskog narodnog plesa koji je nastao u planinskim regijama Levanta, koji uključuje zemlje poput Palestine, Libanona, Jordana i Sirije. Dabkeh je izvedeno iz riječi “dabaka” na levantinskom arapskom, što znači “tapanje nogama” ili “praviti buku”. Mi smo naučili plesati Dabkeh i zauzvrat naučili Sarah naš vlastiti hrvatski narodni ples. Kulturna razmjena bila je prekrasno iskustvo koje nam je omogućilo da međusobno dijelimo i učimo o tradiciji.

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island