6. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida, Pag 2023..

Datum objave: 14. travnja, 2023.

Udruga Dragodid otvara prijave za 6. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida koje će se održati u subotu, 6. svibnja u Pagu. 

Pozivaju sve zainteresirane – one koji su se okušali u gradnji suhozida, ali i one koji to još nisu a htjeli bi, da okupe ekipe i prijave se. Dobrodošle su ekipe iz cijele Hrvatske.

Prvenstvo je dio programa Suhozidnog susreta koji će započeti dan ranije – u petak, 5. svibnja, a program će biti objavljen uskoro. Suorganizatori su Dragodid i TZ Grada Paga, a domaćini Grad Pag i Solana Pag.

Okupljanje ekipa bit će u 9:30 h kod bazena soli Solane Pag gdje će se tijekom natjecanja izgraditi kružni suhozidni objekt. Cilj je u zadanom vremenu (2h) od raspoloživog kamena izgraditi što kvalitetniji dvostruki suhozid/duplicu, unaprijed zadanih dimenzija (duljine, visine, dubine). Sve ekipe grade istovremeno, jedna do druge, svaka svoj segment zida. Vrednovat će se završenost segmenta i kvaliteta zida. Nakon gradnje slijedi zajednički ručak, žiriranje i proglašenje pobjednika.

Ekipu čini do 4 člana i/ili članice starijih od 16 godina. Kotizacija po ekipi iznosi 30 EUR i plaća se prilikom registracije na licu mjesta. Svi natjecatelji dobivaju majice te im je osigurano osvježenje i ručak, a pobjednička ekipa osim pehara dobiva novčanu nagradu koja se pokriva iz prikupljenih kotizacija i jedno janje (donacija FFlak Pag). 

Prijave se šalju e-mailom na adresu info@dragodid.org do 20.4.2023. a trebaju sadržavati naziv ekipe, imena i adrese svih članova ekipe te kontakt telefon i mail adresu najmanje jednog člana/članice ekipe. Broj ekipa je ograničen pa požurite!

Projekt uz suorganizatore i domaćine podupiru i Ministarstvo kulture i medija i Čistoća Pag.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island