DOJMOVI SA TC “THE ART OF YOUTH EXCHANGE” U ŠPANJOLSKOJ.

Datum objave: 26. travnja, 2023.

Ovaj mjesec obilježilo je još jedno partnerstvo na divnom projektu u Španjolskoj, točnije u gradiću Jerez de la Frontera. Glavni organizator i nositelj projekta bila je udruga iz Španjolske – Juvenil Inter, a u naše ime tamo su otišle Tina i Leonora. Njihove dojmove prenosimo u nastavku;

Leonora i Tina sretnice su koje su od 11. do 18. travnja 2023. imale priliku sudjelovati na Erasmus+ treningu pod nazivom The Art of Youth Exchange u vodstvu udruge Juvenil Inter u mjestu Jerez de la Frontera. Posebno je to malo mjesto u Andaluziji u kojem vam se prolaznici često u spontanim susretima obraćaju s „cariña“ i „hija“ što bi u prijevodu bilo draga moja kćeri. Osjećaš se kao da si kod bake na selu, a ne u gradiću na jugu Španjolske. Kroz jednu u nizu aktivnosti, intervjuirale smo stanovnike tog grada te nam je jedan 88-godišnji gospodin na pitanje što mu se najviše sviđa u Jerezu, odgovorio da su mu najbolje od Jereza ljudi, svi su dragi i simpatični. Složit ćemo se s našim britkim sugovornikom. Unatoč silnoj ljepoti grada, klime, običaja, nama će u sjećanju sigurno ostati ti posebni, topli ljudi.

Okupili smo se povodom učenja o uspješnom i kvalitetnom kreiranju Erasmus projekata u našim državama. Zajedno s mladim radnicima, nastavnicima i studentima iz Sjeverne Makedonije, Italije, Turske, Njemačke, Francuske, Estonije i Španjolske dijelile smo svoja znanja i iskustva usmjerena na razvoj i kreiranje projekata razmjene mladih i sve ostale aspekte vezane uz Erasmus+ projekte. Također, kroz ovaj trening program, imale smo priliku i održati radionicu o održivom razvoju u dvije srednje škole u Jerezu i slušati različita iskustva adolescenata u Španjolskoj vezana uz odabranu temu. Ohrabrene smo organizirati vlastite projekte na temu mentalnog zdravlja i financijske pismenosti i nadamo se da ćemo uspjeti u realizaciji snova koje smo u Španjolskoj krenule sanjati.

P.S. Naravno da je pao i “kupanjac” u Atlantskom oceanu.  

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island