Održan međunarodni sastanak za razvijanje neformalnih metoda učenja o ekološkim temama – Eco Patrols 4 Environmental Goals.

Datum objave: 26. lipnja, 2023.

Prošli tjedan, od 19. do 24. lipnja 2023. održao se međunarodni sastanak partnera projekta Eco Patrols 4 Environmental Goals financiranog od Europske unije kroz program Erasmus + kojemu je nositelj murterska udruga Argonauta.

Sastanak se održao na Ohridu u Makedoniji, a cilj mu je bio predstaviti rad partnera iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Italije na modulima (ukupno njih 8) koje će sadržavati priručnik o ekološkim temama za rad s mladima u dobi od 14 do 18 godina na neformalan način.

Svaki od partnera je predstavio i testirao svoje dodijeljene module, nakon čega su ostali partneri komentirali što u predstavljenim modulima funkcionira i što treba ostaviti za finalnu verziju, a na čemu još treba raditi i eventualno promijeniti.

Rezultat ovog međunarodnog sastanaka je ostvaren, što znači da smo dobili prefinalnu verziju Priručnika o ekološkim temama za rad s mladima u dobi od 14 do 18 godina na neformalan način. Teme koje će se u njemu obrađivati su raznolike pa će se tako njime obrađivati različiti aspekti ekologije i održivih načina ponašanja i djelovanja u različitim segmentima; vodi, hrani, gospodarenju otpadom, eko pismenosti, bioraznolikosti, aktivizmu, klimatskim promjenama…

Prije nego se priručnik finalizira, još će jednom biti testiran zajedno s učiteljima, profesorima, osobama koje rade s mladima, edukatorima i ostalima koje u svom svakodnevnom radu koriste ili žele koristiti neformalne metode podučavanja o ekološkim temama.

Sam priručnik trebao bi biti finaliziran i tiskan do kraja godine na 6 jezika; engleskom, hrvatskom, srpskom, makedonskom, talijanskom i mađarskom.

Više informacija o projektu Eco Patrols 4 Environmental Goals možete naći na web stranici projekta https://eco-patrols.eu/

Ovaj post je nastao uz financijsku potporu Europske unije. Odražava stajališta autora, a Europska komisija ne može se smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu informacija sadržanih u njemu.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island