Prvo testiranje nove društvene igre “Proactive Ecoland”.

Datum objave: 11. rujna, 2023.

U subotu, 9. rujna 2023. u sklopu projekta „ProActive EcoLand“ financiranog od programa Erasmus Plus strateškog partnerstva na kojem je naša udruga Argonauta partner, proveli smo prvo od 10 testiranja
društvene igre koju kroz ovaj projekt razvijamo u suradnji s međunarodnim partnerima iz Danske, Finske, Portugala i Španjolske.
Testiranje smo proveli u Eko kampusu Krka zajedno s 12 volontera koji su u Kampusu trenutno boravili, a riječ je o igri koja je usmjerena na okoliš i borbu protiv klimatskih promjena te na jačanju osjećaja mladih za inicijativu i društvenu proaktivnost.
Ukratko, igra simulira uloge u društvu na način da se sudionici igre podijele u grupe, svakoj se grupi dodijeli određena uloga u društvu (npr., uloga političara, medija, civilnog društva, javnih službi…), predstavi im se određeni okolišni problem (npr. problem plastičnog otpada u moru) nakon čega svi sudionici, sukladno dodijeljenim ulogama moraju zajednički naći rješenje za konkretni okolišni problem.
Igru vodi facilitator koji uvede sudionike u igru na način da im predstavi odgovornosti i resurse svake pojedine uloge u društvu te nakon svakog zajednički uspješno riješenog okolišnog problema ispunjava tzv. Ekoplan u kojem stoji na koji način će se doprinijeti rješenju u konkretnoj akciji.
U nekoj daljnjoj fazi testiranja ćemo sa sudionicima igre i provoditi konkretne Ekoplanove do kojih ćemo doći igrajući ovu igru, no ovo prvo testiranje smo proveli samo do faze rješenja zadanog problema.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island