TESTIRANJE NOVE DRUŠTVENE IGRE “PROACTIVE ECOLAND” SA SUDIONICIMA ERASMUSOVE RAZMJENE MLADIH.

Datum objave: 17. listopada, 2023.

U nedjelju, 15. listopada 2023. u sklopu projekta „ProActive EcoLand“ financiranog od programa Erasmus Plus strateškog partnerstva na kojem je naša udruga Argonauta partner, proveli smo testiranje društvene igre koju kroz ovaj projekt razvijamo u suradnji s međunarodnim partnerima iz Belgije, Finske, Portugala i Španjolske.

Testiranje smo proveli u sklopu razmjene mladih „Youth Go Local“, a riječ je o igri koja je usmjerena na okoliš i borbu protiv klimatskih promjena te na jačanju osjećaja mladih za inicijativu i društvenu proaktivnost.

Ukratko, igra simulira uloge u društvu na način da se sudionici igre podijele u grupe, svakoj se grupi dodijeli određena uloga u društvu (npr., uloga političara, medija, civilnog društva, javnih službi…), predstavi im se određeni okolišni problem (npr. problem plastičnog otpada u moru) nakon čega svi sudionici, sukladno dodijeljenim ulogama moraju zajednički naći rješenje za konkretni okolišni problem.

Igru vodi facilitator koji uvede sudionike u igru na način da im predstavi odgovornosti i resurse svake pojedine uloge u društvu te nakon svakog zajednički uspješno riješenog okolišnog problema ispunjava se tzv. Ekoplan u kojem stoji na koji način će se doprinijeti rješenju u konkretnoj akciji.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island