Mala ceremonija zahvalnosti za veliki doprinos naših volontera.

Datum objave: 4. prosinca, 2023.

Uoči Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca naša je udruga Argonauta iskoristila priliku da zahvali svojim volonterima na doprinosu koji svakodnevno daju svojim angažmanom.

Malu ceremoniju zahvalnosti tako smo održali kod Spomenika volontiranju u Murteru koji smo sagradili kroz jedan volonterski projekt prije nekoliko godina.

Inače, udruga Argonauta djeluje već skoro 20 godina i u zadnja dva desetljeća je u Murteru ugostila preko 130 volontera iz svih dijelova Europe. Oni su svojim angažmanom doprinosili lokalnoj zajednici na različite načine, a njihovim dolaskom su obogatili svoj život kao i život lokalne zajednice u koju su došli.

Trenutno se u Murteru tako nalaze Romina i Juliette, volonterke iz Španjolske i Francuske koje su od ove jeseni svoj dom našle u Murteru i postale na godinu dana dijelom Argonautinog tima.

Na Murter su stigle kroz program Europskih snaga solidarnosti koji okuplja mlade od 18 do 30 godina kako bi izgradili uključivije društvo, pružili podršku ranjivim osobama te odgovorili na socijalne izazove. Brojni mladi Europljani spremni su volontirati ili raditi za opće dobro u projektima u kojima njihov doprinos daje konkretan rezultat i pokazuje solidarnost, a Europske snage solidarnosti pružaju priliku tim mladima da steknu neprocjenjivo iskustvo, razviju svoje vještine i daju doprinos društvu.

I zato nismo vidjeli bolji trenutak za pokloniti im mali znak pažnje kao zahvalnost što su odlučile godinu dana svog života posvetiti upravo aktivnostima naše Udruge.

Dio atmosfere donosimo u galeriji.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island