DRUGA RADIONICA PROJEKTA “ZAVRTIMO KRUG PROMJENA III.”.

Datum objave: 29. siječnja, 2024.

U sklopu projekta ZaVRTimo krug promjena III čiji je nositelj LAG “More 249” u kojem Argonauta djeluje kao partner, odradili smo i drugu radionicu koja se održala u Osnovnoj školi Pirovac za učenike od 4. do 6. razreda. Sveukupno 19 učenika iskoristilo je subotu 27.1. kako bi skupljali nova znanja o zaštiti prirode, razgradnji različitih materijala i recikliranju.

Radionica je započela Svijetom materijala gdje su učenici brusili vještine timskog rad i stvarali opuštenu atmosferu za nadolazeće aktivnosti, ali u isto vrijeme učili o materijalima koji se nalaze oko nas kao što su plastika, metal i drvo. Ova aktivnost potakla je na razmišljanje o prirodi materijala i njihovoj dugotrajnosti što je direktno primijenjeno u sljedećoj aktivnosti Životni vijek. Učenici su podijeljeni u 5 grupa po 4 sudionika s zadatkom istražiti i prikazati razgradnju raznih materijala. Kroz ovu aktivnost vježbali su istraživanje informacija, timski rad i kreativno izražavanje. 

Sove i vrane bila je posljednja aktivnost gdje točni ili netočni odgovori na pitanja koja se tiču recikliranja, razgradnje i činjenica o otpadu, određuju tko koga lovi, učenici su pokazali iznimnu želju za davanjem ispravnog odgovara i iskoristili vještinu kritičkog razmišljanja. 

Uz kratku zadaću istraživanja vremena razgradnje svakodnevnih stvari u svom životu završili smo i ovu radionicu, a u galeriji pogledajte kako je sve prošlo!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island