STOP PLASTICI U MORU!.

Datum objave: 31. siječnja, 2024.

Druga Eko-srijeda u sklopu projekta “Kornati – važno je o moru znati 8” bavila se raznolikim živim i neživim vrstama koje žive u moru, ali i plastikom koja joj prijeti.

Mališani iz vrtićke skupine “Školjkica” – područni objekt Betina, u sklopu Dječjeg vrtića “Spužvica” – Tisno prvo su otkrivali stanare mora kao što su ribice i školjkice, ali su naletjeli i na neke stvari koje uništavaju njihovo stanište poput plastičnih boca i vrećica. Djeca su imali zadatak razvrstati što pripada u moru, a što ga ugrožava.🐠🦞🐚🪸

Nakon otkrivanja što se krije u morskim dubinama, djeca su morala procijeniti koliko je potrebno svakoj vrsti otpada koju možemo naći u moru da se razgradi, a u tome su bili vrlo uspješni.

Radionicu smo završili igrom spasi morskog konjica i dupina, gdje su donoseći dobre odluke za okoliš spašavali ugrožene vrste. Kao nagradu za izvrstan rad i usvojeno znanje dobili su medalje kojim šaljemo poruku da se spase morske životinje! 🐟🐳🐙🦀

U galeriji pogledajte djelić onog što smo radili.

*Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island