PROVEDENA I TREĆA RADIONICA RECIKLIRANJA PROJEKTA “ZAVRTIMO KRUG PROMJENA III.”..

Datum objave: 2. veljače, 2024.

S jučerašnjim danom službeno smo završili treću, ujedno i posljednju radionicu recikliranja u sklopu projekta Zavrtimo krug promjena III. čiji je nositelj LAG “More 249” u kojem Argonauta djeluje kao partner! Učenici Osnovne škole Pirovac od 4. do 6. razreda ovog puta su morali pokrenuti moždane vijuge i primijeniti sve što su na dosadašnjim radionicama naučili.

Nakon što smo prošli kroz zadaću od prošle radionice na kojoj su učenici bili mali istraživači i otkrivali koliko je potrebno da se razgrade svakodnevni predmeti iz njihova života, uslijedila je prva aktivnost plesni gluhi telefon. Zatim su se susreli s timskim izazovom escape room iz koje su morali proći rješavajući niz križaljki, kodova i skrivenih poruka.

Ekološki alias s raznim pojmovima koje smo obrađivali na prethodnim radionicama potaknuo je kompetitivnost između dva tima. Sljedeća aktivnost temelji se na otkrivanju tko laže tako što su učenici davali asocijacije na pojmove koje su izvukli na papiriću, dok su neki morali glumiti jer je na njihovim papirićima stajala poruka lažeš. Radionicu smo završili lopticom refleksije gdje su svi imali mogućnost izraziti svoje mišljenje o viđenju radionica, naučenom gradivu i općenitom dojmu.

Završili smo posljednju radionicu recikliranja, a u galeriji pogledajte kako smo se proveli!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island