Kick off sastanak projekta “FROM PLANS TO REALITY – RENEWABLE CHANCE FOR FUTURE” u Bratislavi.

Datum objave: 7. veljače, 2024.

U četvrtak, 1. veljače 2024. održan je kick off sastanak projekta “FROM PLANS TO REALITY – RENEWABLE CHANCE FOR FUTURE”. Na sastanku su sudjelovali partneri na projektu; Solární asociace, z.s./ Solar Association; Svaz moderní energetiky, z.s. (SME)/ Modern Energy Union (Češka), Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI)/ Slovak Association of Photovoltaic Industry and RES (SAPI) (Slovačka) i naša udruga Argonauta koju su na ovom sastanku predstavljale Ivina Jadrić, razvojna direktorica i Suzana Suman, koordinatorica promidžbe.

Na sastanku je bilo riječi o sadržaju i rokovima projektnih aktivnosti kao i o ostalim obavezama svih projektnih partnera na projektu.

Podsjetimo, ovaj projekt ima za cilj kreiranje zelenih scenarija i stručnih studija koje procjenjuju potencijal i učinak ambicioznijih ciljeva dekarbonizacije u svakoj pojedinoj partnerskoj zemlji. Oni će omogućiti relevantnim dionicima u Češkoj, Slovačkoj i Hrvatskoj da pregovaraju o relevantnim ažuriranjima NECP-ova. Analize prepreka i preporuke za njihovo prevladavanje olakšat će rasprostranjeniju primjenu i razvoj obnovljive energije. Uz to će se i osnažiti sudjelovanje dionika kao i svijest lokalnih, regionalnih i nacionalnih javnih institucija, stručnjaka, civilnog društva i šire javnosti o ovoj temi.

*Projekt je financiran od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island