Preko 40 motiviranih mladih, 10 dana, brojne aktivnosti….

Datum objave: 19. veljače, 2024.

Nakon uspješne jesenske razmjene mladih na kojoj su sudionici imali priliku kreirati vlastite lokalne inicijative, na proljeće nam stiže nova razmjena mladih i to pod nazivom “Moving for Mental Health”.

Mentalno zdravlje i fizička aktivnost su nerazdvojni pojmovi, a ujedno i problemi modernog društva. Mladi se sve manje kreću i slobodno vrijeme provode u svojim kućama, dok u isto vrijeme broj mentalnih bolesti u toj populaciji raste.

Na nadolazećoj razmjeni odlučili smo upravo to promijeniti i pružiti mladima motivaciju za promjenu. Prošli tjedan smo održali kick-off sastanak s našim partnerima na kojoj smo detaljnije pričali o samom konceptu razmjene i aktivnostima pomoću kojeg će se ostvariti postavljeni ciljevi.

Uskoro ćemo otvoriti i prijave, stoga pratite nas na društvenim mrežama i iskoristite ovu priliku!

Udruga Argonauta projekt provodi u sklopu Akreditacije za mlade, čiji je strateški cilj omogućiti mladima aktivno sudjelovanje u društvenom životu lokalne zajednice te osnaživanje mladih kroz nova znanja, vještine i kompetencije. Akreditacija omogućuje organizacijama, nositeljima i partnerima izgradnju kapaciteta za rad s mladima te usvajanje i razvoj novih alata i metoda neformalne edukacije za rad s mladima unutar udruge Argonauta i partnerskih organizacija.

Projekt se provodi zajedno s partnerskim organizacijama: Zdruzenie na gragjani KREATOR Kumanovo (Sjeverna Makedonija), Experimentáculo Associação Cultural (Portugal), Stichting yEUth (Nizozemska), Asociación Juvenil Inter – AJ INTER (Portugal), Cappadocia Youth Mobility (Turska), EKO Greece (Grčka).

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island