SADIMO USUSRET PROLJEĆU.

Datum objave: 6. ožujka, 2024.

Prva eko-srijeda u ožujku započela je malom akcijom sadnje i otkrivanjem odakle dolazi voće i povrće koje kupujemo u trgovinama. 🌱🍅🍏

Djeca iz vrtićke skupine “Školjkica” – područni objekt Betina, u sklopu Dječjeg vrtića “Spužvica” – Tisno ovog tjedna razmišljali su o tome koliko je voće i povrće koje se nalazi na policama lokalnih dućana dobro za planet Zemlju. Nakon što smo ispitali njihovo znanje odakle neka namirnica dolazi, djeca su imala zadatak na velikoj karti svijeta povezati različito voće i povrće s mjestima odakle dolaze. Razveselilo ih je kad su saznali da u našim lokalnim trgovinama pobjeđuje Hrvatska proizvodnja. 🫑🌽🥝

U kartone od jaja, djeca su stavila zemlju i sjemenke raznih biljaka koje će moći pratiti kako rastu. Uslijedilo je bojanje limenki koje ćemo koristiti kao teglice za naše sadnice.

Sljedeći tjedan presadit ćemo naše sadnice u teglice, a zatim ćemo se brinuti da plodovi našeg truda napreduju! 🍇🥦🧄

U galeriji pogledajte kako je prošla radionica!

*Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island