VOLONTIRANJEM DO NEPROCJENJIVOG ISKUSTVA.

Datum objave: 13. ožujka, 2024.

U utorak, 12. ožujka ESC volonterke Romina i Juliette posjetile su Veleučilište u Šibeniku kako bi pričale o svom iskustvu volontiranja i mogućnostima koje nudi Europska Unija, studentima i mladima.

Studenti imali su priliku čuti inspirativne priče ESC volonterki, Romine i Juliette, koje su podijelile svoje iskustvo volontiranja u Hrvatskoj. Studeni VUŠ-a pobliže su saznali što ima sve nude programi poput Erasmus+ kroz razmjene mladih ili studijske razmjene, ali su i naučili nove informacije o tome što je European Solidarity Corps i kakve su mogućnosti volontiranja na nacionalnoj razini, kao i u inozemstvu.

Kroz predstavljanje svim programa koje nudi Europska unija, potičemo mlade da se angažiraju i iskoriste vrijeme za skupljanje iskustva, sklapanje novih poznanstava i istraživanje drugih kultura. Romina i Juliette predstavile su opcije, a na mladima je sada da djeluju. Volontiranje donosi pozitivnu promjenu u zajednici, ali i u samoj osobi koja napravi taj korak.

Nadamo se da će ova radionica služiti kao inspiracija da mladi krenu u nove avanture!

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island