SPASIMO ŠUME!.

Datum objave: 21. ožujka, 2024.

Eko-srijede u sklopu projekta “Kornati – važno je moru znati 8” uskoro se bliže kraju, a na pretposljednjoj radionici odali smo počast šumama.

Djeca iz vrtićke skupine “Školjkica” – područni objekt Betina, u sklopu Dječjeg vrtića “Spužvica” – Tisno prvo su odigrali igru Potrage za blagom na kojoj su otkrili zanimljive činjenice o važnosti šuma, ali i podijelili svoje znanje o ovom prirodnom resursu koje je zaista impresivno. Nadovezujući se na prvu ovogodišnju radionicu eko-srijede koja je u fokusu imala bioraznolikost, djeca su zatim bojala papirnate maske različitih životinja koje žive u šumi. 

Posljednji zadatak je bio spasiti šumu! U borbi između loših utjecaja poput požara i zagađivanja otpadom, te pozitivnih ponašanja kao što je sadnja drveća, djeca su morala spasiti šumu tako što smo organizirali utrku. Cilj je bio da loše utjecaji izgube, te da se šuma očuva s uvođenjem što više dobrih navika. 

Radionica je bila jako zabavna, a djeca su otišla kući sa znanjem da mogu spasiti šume i poticati druge na bolje navike, a u galeriji pogledajte kako je to izgledalo!

*Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island