RECIKLIRAJMO ZA BOLJU BUDUĆNOST!.

Datum objave: 27. ožujka, 2024.

Nakon 10 tjedana, 10 srijeda i 10 radionica, priveli smo kraju “Eko-srijede” koje se provode u sklopu projekta “Kornati – važno je o moru znati 8”.

Tema posljednje edukativne radionice vrtila se oko recikliranja i razdvajanja otpada. 🌏🟢🌳

Djeca iz vrtićke skupine “Školjkica” – područni objekt Betina, u sklopu Dječjeg vrtića “Spužvica” – Tisno već jako dobro znaju što je to otpad te kakve vrste otpada postoje, a recikliranje im je već u malom prstu. Iako je njihovo znanje široko, naučili su i neke nove vrste otpada poput biootpada. Djeca su zatim sortirala sličice različitih vrsta otpada prema vrsti materijala, a onda su se u timovima natjecali koja će grupa prva pravilno sortirati otpad u točan kontejner.  ♻️✅

Za kraj smo svima podijelili diplome zaštitnika prirode i okoliša kao nagradu za njihov trud i usvojeno znanje tokom svih 10 radionica!

*Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island