TESTIRANJE OSMOG MODULA NOVOG PRIRUČNIKA EKO PATROLE.

Datum objave: 21. svibnja, 2024.

U subotu, 18.5. testiran je osmi modul novog priručnik eko patrole. Testiranje smo proveli tijekom nagradnog izleta u Nacionalni park Kornate, a razlog zašto smo odabrali osmi modul za testiranje s temom Eko aktivizam je tehničke prirode – bilo nam je potrebno najmanje materijala za provedbu, što nam je bilo važno jer smo modul testirali na brodu.

Dio modula pokriva i načine kako napraviti kampanje o zaštiti okoliša tako da su tijekom testiranja nastali zanimljivi ako aktivistički reelsi koje su osmislili gimnazijalci, eko patrolaši. Pozivamo vas da ih pogledate na Argonautinom Instagram profilu.

Novi priručnik Eko patrole smo osmislili zajedno s međunarodnim partnerima iz Italije, Mađarske, Srbije i Sjeverne Makedonije. Priručnik pokriva 8 okolišnih tema koje se s mladima u dobi od 14 do 18 godina obrađuju kroz neformalne metode učenja. Trenutno se provode testiranja u svih 5 partnerskih zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, odnosno Šibeniku koje provodi Argonautina dugogodišnja suradnica Josipa Biluš, profesorica biologije. Osma tema koja se obrađivala i testirala s 20 ekopatrolaša bila je “Okolišni aktivizam”, modul koji je osmislila i kreirala organizacija Kreator iz Sjeverne Makedonije.

Idući na rasporedu je Modul 6 s temom “Voda”.

Ova testiranja provode se kroz projekt “Eco Patrols 4 Environmental Goals” financiranog od Europske unije kroz Erasmus+ program.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island