EDUCIRALI SMO I 3. TIM MLADIH KOJI ĆE REALIZIRATI SVOJU PROJEKTNU IDEJU.

Datum objave: 27. svibnja, 2024.

Dana 25. svibnja 2024. održana je edukativna radionica s posljednim odabranim timom u sklopu projekta “Ruralna rapsodija – mladi u ritmu zajedništva”.

Mladi veslači žele promovirati svoj klub, potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom, te poslati cijeloj lokalnoj zajednici poruku o važnosti boravka na otvorenom i fizičke aktivnosti. Sport je jedan od temelja zdravog društva, a kretanje od malih nogu osigurava usvajanje dobrih navika za cijeli život. Ovu skupinu mladih je upravo to potaklo da osmisle kako napraviti promjenu u svojoj zajednici, a uz edukaciju su dobili znanja i alate da to i ostvare.

Prije same realizacije projektne ideje, mladi su prošli kroz ciklus edukacija na teme: Kreativno razmišljanje, Projektni ciklus i Budžetiranje. Uz stručno vodstvo i neformalni pristup, radionice su ishodišna točka njihova uspjeha u realizaciji projekta.

Radionice su im dale znanje, a sad je na mladima da ga primjenu.

Pratite nas i dalje kako bi saznali što su mladi osmislili i kako će to realizirati!

*Cilj projekta “Ruralna rapsodija” je osnažit mlade iz lokalne zajednice za aktivno djelovanje u vlastitoj ruralnoj zajednici i preuzimanje uloge inicijatora i organizatora kulturnih, zabavnih i drugih sadržaja kroz pripremu i provođenje vlastitih projekata. Ovaj projekt prilika je za mlado stanovništvo ruralnih područja za usvajanjem znanja i vještina na alternativan način, drugačiji od onog koji se inače nudi u njihovim sredinama.

*Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2023. godinu.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island