Argonauta u Cesenaticu na početnom sastanku projekta BLUESLINKS.

Datum objave: 29. svibnja, 2024.

Stvaranje prilika za inovaciju i pametnu specijalizaciju u sektoru plave ekonomije tema je projekta BLUESLINKS (Blue Economy New Skills) na čijem su početnom sastanku sudjelovale predstavnice Argonaute. Sastanak je održan u talijanskom Cesenaticu, a okupio je predstavnike svih 8 partnerskih organizacija. 

Inovacije i pametna specijalizacija u sektoru plave ekonomije

“Želimo pridonijeti stvaranju okruženja koje će omogućiti malim i srednjim poduzetnicima u projektnom području okretanje prema invacijama i pametnoj specijalizaciji kroz podršku, prekogranično povezivanje, bolju povezanost s tržištem rada, novim idejama do kojih ćemo doći kroz dane inovacija i hackathone koji će biti organizirani kroz projekt i brojne druge aktivnosti u kojima će partneri pridonositi svojim specifičnim znanjima, organizacijskim mrežama i kontaktima, te tako stvoriti sinergijske učinke u sektoru plave ekonomije”, rekao je Mauro Conficoni, predstavnik organizacije DELTA 2000, vodećeg partnera u projektu.

Kroz hackathone do novih ideja za male i srednje poduzetnike

“U partnerstvo ulazimo s bogatim iskustvom u provedbi nacionalnih i međunarodnih projekata, bazom članova i volontera koji su spremni uključiti se u razvojne aktivnosti u sklopu projekta BLUESLINKS u naredne dvije godine koliko će trajati projektne aktivnosti koje uključuju organizaciju edkuativno-informativnih događanja, studijske posjete, povezivanje i jačanje malih i srednjih poduzetnika u sektoru plave ekonomije, s naglaskom na nautički sektor na našem području, sudjelovanje naših predstavnika na međunarodnim hackathonima i brojne druge aktivnosti koje će pridonijeti održivom razvoju naše zajednice”, rekla je Ivona Jadrić, razvojna direktorica Argonaute.

Osim prilike da se po prvi put sastanu uživo, partneri na projektu BLUESLINKS upoznali su se s primjerima dobre prakse inovacija u plavoj ekonomiji: ribarnicom u Cesenaticu i istraživačkim centrom Sveučilišta u Bologni koji je smješten u Cesenaticu. 

Započinje provedba aktivnosti

S programskim obvezama, načinima i rokovima za izvještavanje, partnere je upoznao Sorrentino Fatica, predstavnik Zajedničkog tajništva Interreg programa prekogrančne suradnje Italija-Hrvatska, usuglašeni su detalji oko početnih aktivnosti projekta s čijom će provedbom partneri započeti u narednim mjesecima.

Informacije o projektu

Projekt BLUESLINKS financirala je Europska unija kroz Interreg program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Projekt se provodi u razdoblju od 1.4.2024. do 30.9.2026. Vodeći partner projekta je DELTA 2000, a ostali partneri su  Tehnološki park Gornjeg Jadrana Andrea Galvani, Regionalni savez zadruga Confcooperative Veneto, FLAG Costa dei Tragocchi, Sveučilište Salento, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA te Sveučilište u Dubrovniku. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.702.334,70 eura, od čega je sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 1.361.867,75 eura.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island