Argonauta na 1.međunarodnom partnerskom sastanaku projekta RECinMED.

Datum objave: 4. lipnja, 2024.

4. i 5. lipnja sudjelujemo u prvom projektnom sastanku projekta RECinMED kojeg uživo organizira jedan od projektnih partnera, gradska samouprava Granade, glavnog grada pokrajine Andaluzije u Španjolskoj.

U predivnom okruženju Cuarto Real de Santo Domingo (zaštičeni spomenik kulture (BIC) od 1919. , vlasništvo Gradskog vijeća Granade od 1990. koji se danas koristi kao  takozvana Qubba obnovljena 2015. i čime je postala izložbena dvoranu za višestruku upotrebu) predstavnici 11 partnera iz 9 mediteranskih zemalja okupili su se da razmjene iskustva u glavnoj temi projekta  – uključive energetske zajednice i dogovori daljnje korake u provedbi zajedničkog međunarodog projekta.

Prvi dan

Dan su započeli domaćini pozdravnom riječju dogradonačelnice Ana Isabel Agudo Martinez, i uvodnom prezentacijom o prilikama i izazovima u gradu Granadi a vezanim za primjenu obnovljive energije, dajući nam širi kulturno-ekonomski okvir lokacije.

Zatim su nam kolege Javier Pérez iz CEBA – Energy Community of Alhambra Neighborhoods i José Miguel Granados te Elena del Moral iz OSCE – Social Office for the Energy Communities, predstavili svoje projekte i iskustva s energetskim zajednicama u Granadi. Nastavno smo imali dio programa posvećen razvoju EuroMed Cooperation foruma i dio posvećen ugljičnom otisku projekta.

Drugi dan

Sljedećeg radnog dana, partneri su bili podjeljeni u radne skupine, za ruralna područja, urbana područja i otoke te su pripremili plan rada za provedbu pilot akcija na ova tri područja.

Argonauta je sudjelovala u radu otočne skupine a odabrano područje za pilot projekt je otok Šolta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Raspravljali smo o rezultatima prvih projektnih aktivnosti te korištenju Basecamp alata za praćenje projekta, te je projektni manager za kvalitetu Enrico Alighieri prezentirao Plan za kvalitetu projekta.

Voditeljica komunikacija predstavila je komunikacijske aktivnosti projekta.

Održan je i sastanak Upravnog odobora projekta.

Više o projektu

RECinMED, kroz partnerstvo sastavljeno od 11 projektnih partnera iz 9 zemalja i tri pridružena partnera koji će kroz projektne aktivnosti razviti novi forum za suradnju i koordinacijske aktivnosti na međunarodnoj razini kako bi se ojačale mreže i pozitivni učinci među projektima vezanim za energetske zajednice, te testirala inovativna rješenja u pilot akcijama.

Projekt je započeo 1. siječnja 2024. a trajat će 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 2.264.798,94 EUR.

Projektni partneri: Školski centar VELENJE Slovenija, Sveučilište u Bolonji, Italija, NGO ENERGIES 2050 iz Francuske, Grad Granada, Španjolska, Regionalna agencija za energiju i okoliš North Alentejo iz Portugala, Agencija za održivi razvoj, Italija, Općina Smolyan iz Bugarske, Sveučilište Neapolis iz Cipra, Regionalna razvojna agencija RERA iz Splita, Hrvatska i grad Derventa iz Bosne i Hercegovine.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island