Radionica o Crvenom koralju u sklopu 1. rođendana Centra koralja Zlarin.

Datum objave: 4. lipnja, 2024.

U sklopu obilježavanja 1. rođendana Centra koralja Zlarin, u ponedjeljak 3. lipnja sudjelovali smo u bogatom programu ove prilike kroz edukativno-zabavnu radionicu o Crvenom koralju za djecu. 🪸

Naša ESC volonterka Romina osigurala je radionicu punu aktivnosti, zabave, ali i učenja o crvenom koralju. Prvo smo ispitali znanje djece o morskoj bioraznolikosti kroz igru pogađanja obrisa raznih životinja koje žive u jadranskom moru, a kad su nam pokazali da ga itekako imaju, djeca su imala priliku saznati nešto više o crvenom koralju. Bili su vrlo iznenađeni kad su saznali da on nije biljka, već životinja, a način na koji se on formira prikazali smo kroz igru lanac polipa gdje su djeca igrala lovice, ali svi koji su ulovljeni, nastavljaju loviti ostatak držeći se za ruke, kako bi krajnje stvorili jedinstveni crveni koralj.

Nakon što su naučili osnovne informacije, djeca su igrala igru spašavanja crvenog koralja gdje su najveći zagađivači, ljudi, otpad i globalno zatopljenje, morali uloviti crvene koralje. Srećom, tu su bili odgovorni građani koji su svojim postupcima i dobrim navikama spasili crveni koralj od izumiranja. Kroz ovu zabavnu igru, uspjeli smo uspješno prenijeti poruku kako svojim djelovanjem direktno utječu na prirodu i okoliš, te da promjena polazi od svakog pojedinca.

Posljednja aktivnost radionice bila je izrada koralja od plastelina u kojoj su sva djeca uživala, a za kraj smo im podijelili medalje s oznakom zaštitnika crvenog koralja, kako bi zauvijek zapamtili sve što su naučili na radionici!

Zahvaljujemo se Centru koralja Zlarin na pozivu i što smo mogli s njima obilježiti 1.obljetnicu osnutka

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island