DVA MJESECA PUNA DOGAĐAJA. ŠTO NA TO KAŽU NAŠE VOLONTERKE?.

Datum objave: 10. lipnja, 2024.

Travanj i lipanj bili su prepuni aktivnosti. Od razmjene mladih, Eko-kampa Kornati i training coursea u Finskoj, pa sve do radionice na Zlarinu i finalnog nastupa naših polaznica Hip-hop radionice.

Posljednja dva mjeseca bila su zaista ispunjena raznim aktivnostima, stoga su dojmovi još veći. S obzirom na sve izazove, naše ESC volonterke došle su u nove situacije, što može izazvati stres i tjeskobu. Stoga je vrlo bitno imati plan upravljanja nepredvidivim situacijama kako bi se očuvalo mentalno zdravlje.

Refleksiju smo iskoristili za identificiranje glavnih uzročnika stresa, okidača, nepovoljnih situacija i bilo kakvih drugih faktora koji negativno utječu na cjelovito iskustvo volontiranja. Zatim su volonterke istaknule načine na koji se mogu lakše nosit s pritiskom i kako da postanu otpornije na stres. Konačno, obvezale su se djelovati u svom radu i volonterskom iskustvu na način koji pozitivno utječe na mentalno zdravlje, te pokušati eliminirati stresore iz svog života u kojoj mjeri mogu.

Probajte i vi stvoriti vlastiti plan otpornosti i vjerujemo da će svaki izazov biti manje strašan!

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island