Testiranje šestog modula novog priručnika Eko patrole.

Datum objave: 24. lipnja, 2024.

U četvrtak, 20. lipnja 2024., testiran je šesti modul novog priručnika kojeg smo osmislili zajedno s međunarodnim partnerima iz Italije, Mađarske, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Tema koja se obrađivala i testirala s 20 ekopatrolaša bila je “Voda”, modul koji je osmislila i kreirala partner organizacija iz Italije.

Tako je s četvrtkom završeno testiranje svih osam modula koji pokrivaju 8 okolišnih tema. Ovi moduli zamišljeni su da se provode s mladima u dobi od 14 do 18 godina, a obrađuju se kroz neformalne metode učenja. Trenutno se provode (i završavaju) testiranja u svih 5 partnerskih zemalja; Italiji, Mađarskoj, Makedoniji i Srbiji. Kod nas su se testiranja održavala u Šibeniku, u Gimnaziji Antuna Vrančića, a provodila ih je Argonautina dugogodišnja suradnica Josipa Biluš, profesorica biologije.

Nakon ovih testiranja slijede pripreme za tiskanje priručnika koji će biti dostupan besplatno svima zainteresiranima na šest jezika – engleskom, hrvatskom, mađarskom, talijanskom, makedonskom i srpskom. Time će se učiteljima, profesorima i svima koji rade s mladima biti dostupan alat za obrađivanje i podučavanje o ekološkim temama na zanimljiv, zabavan i iskustven način.

Ova testiranja provode se kroz projekt “Eco Patrols 4 Environmental Goals” financiranog od Europske unije kroz Erasmus+ program.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island