PRIRODA I DRUŠTVO U ARGONAUTINOJ VERZIJI!.

Datum objave: 3. srpnja, 2024.

Danas 03. srpnja održali smo drugu eko-srijedu ove sezonu, a glavna tema je bila priroda i društvo oko nas! 🌏🦔

Prvi dio radionice smo proveli međusobno se upoznavajući uz zabavnu igru plesa i oponašanja, a zatim smo zatvorili oči i slušali zvukove oko nas. Priroda je prepuno raznih zvukova, od onih koji sama stvara kao što su cvrkut ptica i šum mora, pa sve do ljudskih aktivnosti primjerice dječjeg plača. ☘️☀️🌫🐿

Zatim smo krenuli u misiju potrage za blagom. Nakon što su pronašli skrivene poruke u prirodi oko nas, djeca su morala sljediti te poruke i obaviti razne zadatke poput pjevanja pjesme posvećene prirodi, traženja raznih mirisa, prepoznavanje zvukova iz prirode i grljenje stabla. Sljedeći zadatak je bio pronaći prirodne elemente u crvenoj, zelenoj, ljubičastoj, smeđoj i narančastoj boji oko sebe. To je mogao biti kamen, list ili što god nam je priroda dala, a bit je da shvatimo koliko različitih elemenata se nalazi oko nas. 🌊🐚🌳

Djeca su se zatim zabavljala kroz igru skrivača u prirodi, ali pri čemu su morali oponašati neku životinju. Radionicu smo završili s izradom natpisa “Priroda” napravljenom od kamenja kako bi svima poslali jasnu poruku da cijenimo sve što nam priroda daje!

Pridružite nam se i sljedeće srijede 10. srpnja u 10:00 h u beach bar Lantana, uvala čigrađa.

Vidimo se!

*Radionice se provode u sklopu projekta “Eko-srijede – edukativni program za djecu”. Projekt financira Šibensko-kninska županija.

*Europske snage solidarnosti (ESS) program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire.

Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Program je namijenjen i organizacijama aktivnima u području solidarnosti koje žele uključiti mlade u svoje aktivnosti.

U aktivnosti su sudjelovali volonteri iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island