Ivona Jadrić.

Ivona je rođena 1980. godine u Zadru. Od nulte do druge godine života većinom je boravila u Tisnom kod bake i djeda, a ostatak djetinjstva i mladosti živjela je u Biogradu n/m  –  osim ratnih 90-tih kada su je kao i mnoge druge roditelji sklonili od ratnih zbivanja ponovo u Tisno, na Murter.

Osnovnu školu pohađala je u Biogradu, opću gimnaziju u Zadru a u Zagrebu je diplomirala poslovnu ekonomiju- smjer marketing 2004. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon studija, zapravo igrom slučaja, završila je u Irskoj (Dublinu) a kasnije Engleskoj (Londonu) usavršavajući engleski, skupljajući radno iskustvo i studirajući “fakultet” života i rada u inozemstvu.

Ipak u ljeto 2008. Ivona se vraća u RH, ponovo na Murter, gdje u prosincu počinje raditi u Argonauti kao Voditeljica Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja. Bio je to za nju  izazov povratka u domovinu, u malu sredinu, u sasvim neobičan radni okoliš – organizacije civilnog društva – udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja.

Posao u Argonauti pokazao se obostrani “perfect match” – za Ivonu i za Udrugu. 2010.  napreduje na mjesto Izvršne direktorice udruge, a od donošenja novog Statuta u 2013. kojim se razdvajaju funkcije Predsjednika/ice i Izvršnog direktora/ice preuzima i velik dio odgovornosti za rad organizacije.

“Sretna sam što radim posao koji je kreativan i omogućuje mi da vlastite ideje i ideje Argonautinog tima iz zaštite prirode, okoliša i održivog razvoja – zajednički pretvaramo u projekte i time im dajemo život – ostvarujemo ih! Nekada nije lako zadržati entuzijazam rada u neprofitnom sektoru na doprinosu društvenim ciljevima – donatori postaju sve zahtjevniji i administriranje projekata ponekad oduzme značajan dio radne energije. No elan se vraća kad vidite da uložen trud i rad daje rezultate, da radu Udruge pristupaju novi mladi ljudi koji vide svoju budućnost na ovom Otoku!”

Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka