Ivona Jadrić.

RAZVOJNA DIREKTORICA

 

Ivona je rođena 1980. godine u Zadru. Od nulte do druge godine života većinom je boravila u Tisnom kod bake i djeda, a ostatak djetinjstva i mladosti živjela je u Biogradu n/m  –  osim ratnih 90-tih kada su je kao i mnoge druge roditelji sklonili od ratnih zbivanja ponovo u Tisno, na Murter.

Osnovnu školu pohađala je u Biogradu, opću gimnaziju u Zadru a u Zagrebu je diplomirala poslovnu ekonomiju- smjer marketing 2004. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon studija, zapravo igrom slučaja, završila je u Irskoj (Dublinu) a kasnije Engleskoj (Londonu) usavršavajući engleski, skupljajući radno iskustvo i studirajući “fakultet” života i rada u inozemstvu.

Ipak u ljeto 2008. Ivona se vraća u RH, ponovo na Murter, gdje u prosincu počinje raditi u Argonauti kao Voditeljica Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja. Bio je to za nju  izazov povratka u domovinu, u malu sredinu, u sasvim neobičan radni okoliš – organizacije civilnog društva – udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja.

Posao u Argonauti pokazao se obostrani “perfect match” – za Ivonu i za Udrugu. 2010.  napreduje na mjesto Izvršne direktorice udruge, a od donošenja novog Statuta u 2013. kojim se razdvajaju funkcije Predsjednika/ice i Izvršnog direktora/ice preuzima i velik dio odgovornosti za rad organizacije.

“Sretna sam što radim posao koji je kreativan i omogućuje mi da vlastite ideje i ideje Argonautinog tima iz zaštite prirode, okoliša i održivog razvoja – zajednički pretvaramo u projekte i time im dajemo život – ostvarujemo ih! Nekada nije lako zadržati entuzijazam rada u neprofitnom sektoru na doprinosu društvenim ciljevima – donatori postaju sve zahtjevniji i administriranje projekata ponekad oduzme značajan dio radne energije. No elan se vraća kad vidite da uložen trud i rad daje rezultate, da radu Udruge pristupaju novi mladi ljudi koji vide svoju budućnost na ovom Otoku!”

Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island