Arheološko blago Colentum 6.

Udruga Argonauta provodi u suradnji s Općinom Murter- Kornati projekt Arheološko blago Colentum 6 – poticaj sudjelovanju zajednice u održivom razvoju lokalnih resursa kulturno-povijesne baštine prijavljen u sklopu Natječaja za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2017. g. Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova  Europske unije.

Glavni cilj projekta Arheološko blago Colentum 6 (ABC6) je doprinos valorizaciji kulturne i prirodne baštine arheološkog nalazišta Colentum kroz animaciju i edukaciju vlasnika zemljišta na brdu Gradina, poticanje volonterizma u lokalnoj zajednici te umrežavanje dionika iz privatnog, javnog i neprofitnog sektora.

Kroz projekte „Arheološko blago Colentum 1-5“ učinjeno je mnogo na području valorizacije arheološkog nalazišta Colentum: označene su lokacije značajne za arheološki park, lokacije su očišćene od raslinja, postavljene su informativno-edukativne table, izrađena je prva turistička karta Colentuma „Skriveno blago Colentuma“ te je kreirana i promovirana dramska predstava temeljena na povijesti antičkog Colentuma. ABC6 nastavak je prethodnih projekata, s posebnim naglaskom na ostvarivanje suradnje s vlasnicima zemljišta na brdu Gradina te promociju arheološkog nalazišta široj javnosti.

S tim u vezi, projekt ABC6 uključuje sljedeće aktivnosti:

  1. Inicijalni sastanak i prezentacija projekta s vlasnicima zemljišnih parcela na brdu Gradina u Murteru
  2. Istraživanje biljnih kultura na prostoru brda Gradina u Murteru
  3. Volonterska akcija čišćenja na odabranoj zemljišnoj parceli na lokalitetu Colentum
  4. Redizajn portala Colentum.info

 

Provođenjem natječajnih aktivnosti bit će zadovoljen opći cilj natječaja, tj. projekt će doprinijeti održivom razvoju otoka a time i povećanju kvalitete života u lokalnoj otočnoj zajednici otoka Murtera. Kroz sve projektne aktivnosti nastavit će se promocija i valorizacija kulturne baštine arheološkog nalazišta Colentum.

Projekt će biti proveden u suradnji s LAG-om More 249, arhitektom Vinko Peračićem, Turističkom zajednicom Murter- Kornati, Poljoprivrednom zadrugom Kornati i Općinom Murter- Kornati kao partnerom. Projekt će se provesti na otoku Murteru i pomoći će u uspostavljanju i razvoju suradnje među dionicima u lokalnoj zajednici.

 

 

GOALS: Glavni cilj projekta Arheološko blago Colentum 6 (ABC6) je doprinos valorizaciji kulturne i prirodne baštine arheološkog nalazišta Colentum kroz animaciju i edukaciju vlasnika zemljišta na brdu Gradina, poticanje volonterizma u lokalnoj zajednici te umrežavanje dionika iz privatnog, javnog i neprofitnog sektora.

USERS: Lokalna zajednica

PARTNERS: Općina Murter- Kornati

Donatori:

DURATION: 1.kolovoza 2017. do 30. lipnja 2018.

BUDGET: 22. 500, 00 Kn

Explore more of our projects.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island